Misterul Lunii: un satelit natural, sau artificial? PARTEA I - knews

Breaking News

Post Top Ad

Airgency-UpInTheAir

24 august 2011

Misterul Lunii: un satelit natural, sau artificial? PARTEA I


In acest articol mai vechi,  http://www.knews.ro/2011/02/20-de-conspiratii-secrete-periculoase.html , discutam despre cateva conspiratii pe cat de "periculoase", pe atat de haioase. Caci sigur nu erau decat speculatii hilare cu privire la diverse baliverne de necugetat, produse parca la o "vorba mica in ÅŸanÈ›" cum ar spune unii. Unele ar putea avea o doza de adevar sau un punct de plecare, altele ar putea fi doar baliverne. Ca de altfel, toate conspiratiile din lumea de azi. 
Trecand la lucruri serioase, cel putin la nivelul primei perceptii, va vom prezenta intr-o miniserie de cateva parti, cateva lucruri interesante despre o "conspiratie" mai putin cunoscuta, dar foarte interesanta si plina de mister.

    Cati dintre voi v-ati intrebat vreodata, uitandu-va noaptea pe cerul senin: "Ce se afla pe luna?" "Cum o fi pe luna?"  "Ce s-o-ntampla acum pe luna? Am ajuns acolo primii sau nu ?!" Banuiesc ca multi dintre voi v-ati gandit macar odata la unul din aceste aspecte, mai mult sau mai putin.
    Luna este singurul satelit natural al Pământului. Numele de "lună" se aplică uneori ÅŸi sateliÅ£ilor altor planete din sistemul nostru solar. Vârsta Lunii este de aproximativ 4,60 miliarde de ani. Cateva ipoteze afirma formare Lunii astfel, pentru care exista si obiectii:
  • Condensare din masa iniÅ£ială de gaze ÅŸi particule, concomitent cu formarea Pamântului. ObiecÅ£ii: Luna nu are un nucleu de fier, iar în general conÅ£inutul de fier al rocilor Lunei este mult mai mic decât al rocilor de pe Pământ.
  • Desprindere din masa încă lichidă a Pământului. ObiecÅ£ii: ca ÅŸi mai sus.
  • Captarea unui corp astral. ObiecÅ£ii: calculele matematice infirmă această posibilitate. Luna se îndepărtează anual cu 3,8 cm de Pământ.
  • ÃŽn urma impactului planetei Theia cu Pământul, cu 4,527 miliarde de ani în urmă (ipoteza cea mai vehiculată în prezent.  
   Pe 20 iulie 1969, are loc prima aselenizare a unui om pe Luna (prin misiunea Apollo 11) pe Marea Linistii, asa cum au denumit americanii marele crater unde Neil Armstrong a pasit si a formulat vestita expresie: "Un pas mic pentru om, dar un salt mare pentru omenire". Pana aici-istorie, toata lumea cunoaste, sau daca nu, poate gasi suficiente date pentru a se pune la punct. Ceea ce Pamantenii nu stiau la acel moment in care toata lumea se uita la televizor, cu sufletul la gura, urmarind cum Armstrong pasea pe Luna, este motivul intreruperii emisiei timp de cateva momente, in care s-au intamplat lucruri bizare, secrete si ciudate, moment nesemnificativ pentru milioanele de telespectatori de atunci.
   Cum spuneam,  in acea noapte, milioane de telespectatori din lumea întreagă erau cu ochii aÅ£intiÅ£i pe televizoarele lor de acasă. La Huston, centrul de dirijare a zborurilor spaÅ£iale, numeroÅŸii corespondenÅ£i de televiziune urmăreau îndeaproape misiunea Apollo 11 ÅŸi echipajul său: Armstrong, Aldrin ÅŸi Collins. Pe ecranele televizoarelor am putut vedea toÅ£i cum modulul lunar Eagle s-a separat maiestuos de capsula spaÅ£ială ÅŸi a iniÅ£iat coborârea prudentă pe satelitul nostru natural. Collins coordona operaÅ£ia ÅŸi servea drept legătură între Terra ÅŸi modulul lunar, în timp ce Armstrong ÅŸi Aldrin se apropiau din ce în ce mai mult de Lună. Cu inima strânsă am văzut cum motoarele lui Eagle s-au aprins pentru a amortiza contactul cu solul selenar. Trapa modulului lunar s-a deschis ÅŸi Neil Armstrong s-a aplecat spre exterior: el coborî uÅŸor pe scara modulului, puse un picior pe sol apoi ÅŸi-l retrase ca ÅŸi cum ar fi vrut să-i încerce duritatea, pentru ca, în cele din urmă, să păşească pe Lună, făcând declaraÅ£ia care avea să devină celebră: „Un pas mic pentru om, dar un salt mare pentru omenire”. Åži, dintr-odată, ceva s-a întâmplat.
    InterferenÅ£ele neaÅŸteptate au întrerupt emisia, cei de la sol rămânând fără nici un contact timp de două minute. Mai târziu, ufologii americani ÅŸi europeni au dat publicităţii o înregistrare captată, se pare, de radioamatori care urmăreau în direct comunicaÅ£iile între Apollo 11 ÅŸi Huston. Este vorba de o conversaÅ£ie despre ce s-a petrecut cu adevărat pe Lună ÅŸi care diferă de ceea ce s-a declarat opiniei publice de către guvern.
 Astfel, la un moment dat, probabil când Armstrong ÅŸi Aldrin reveneau spre modul, după promenada lunară, a avut loc următoarea conversaÅ£ie:
-  Ce a fost asta? Dumnezeule, ce a fost? Este tot ceea ce vrem să ÅŸtim. Sunt enorme! Pur ÅŸi simplu enorme, vă spun! Nu, nu este din cauza câmpului de distorsiune! E de necrezut…
După acest mesaj, conform comunicatului emis de Huston, controlorii au încercat să-i calmeze pe astronauÅ£i, iar securitatea începuse deja să elibereze sala de comunicaÅ£ii de orice personal neindispensabil. ÃŽn acelaÅŸi timp, sistemul de securitate acÅ£iona în genul unor „bucle” (ciclu de două minute între emisie ÅŸi recepÅ£ia mesajului) ÅŸi permitea specialiÅŸtilor de la NASA să dispună de acelaÅŸi răgaz pentru a verifica exact ce se petrecea pe Lună ÅŸi a calma astronauÅ£ii fără ca restul muritorilor să fie la curent.

Iată, deci, conversaţia secretă ce a avut loc:
- Ce vi se întâmplă? Dumnezeule, ce se întâmplă acolo? Astronauţii, vizibil nervoşi, se bâlbâie în comunicaţiile lor.
Sunt pe suprafaÅ£a Lunii…
-  Ce nu merge? Sala de control către Apollo 11…

Se pare că astronauÅ£ii, de altfel militari foarte bine antrenaÅ£i, au reuÅŸit să se controleze…
- Suntem  bine, dar am descoperit niÅŸte vizitatori. Da, au rămas aici o perioadă de timp, dacă e să judecăm după instalaÅ£iile lor.
-
Aici sala de control. Confirmaţi ultimul mesaj.
-  Sunt pe cale să vă spun că aici există alte nave spaÅ£iale. Se află una alături de alta, în ÅŸir, pe latura cea mai îndepărtată a craterului.

Apoi a fost rândul controlorilor de la Huston (imediat după înregistrarea apocrifă) să manifeste o anumită nervozitate…
- Repetaţi! Repetaţi!
-  Examinăm orbita… Vrem să revenim acasă… îmi tremură aÅŸa de tare mâinile, încât nu reuÅŸesc să…
-  Să filmezi?
-  Da. Aceste camere de luat vederi blestemate funcÅ£ionează prost aici sus…
- Aţi reuşit totuşi să filmaţi, băieţi?
— Nu mai avem film. Avem trei cadre cu OZN-urile în cauză, sau cum vreÅ£i să le numiÅ£i… Este posibil ca filmul să se fi voalat.

Directorii de la NASA, NSA şi USAF se îngrămădeau în jurul postului de comunicare a centrului de control şi cereau controlorului să ordone astronauţilor să strângă maximum de dovezi despre extratereştri.
- Aici sala de control, aici sala de control, sunteÅ£i pe cale să plecaÅ£i?  Ce înseamnă harababura aceasta? Despre ce OZN-uri vorbiÅ£i? ExplicaÅ£i-vă!
- Au aterizat aici, pe Lună, şi ne observă!
- Faceţi fotografii cât mai multe, câte puteţi! Acum filmaţi?
—  Da, am instalat oglinzile, dar fiinÅ£ele acestea ar putea veni mâine să le ia… Oricare ar fi forma lor, acestea sunt, fără îndoială, niÅŸte nave spaÅ£iale.

În cele din urmă, Armstrong, renumit pentru nervii săi de oţel, (ex: a reuşit într-o zi să normalizeze un avion aflat în dificultate, în loc să sară cu paraşuta la fel ca însoţitorii lui) a pus stăpânire pe situaţie şi transmisia s-a reluat normal spre restul lumii. Nimeni, cu excepţia preşedintelui Statelor Unite, John Fitzgerald Kennedy, şi a unui grup de militari şi tehnicieni ai NASA, nu putea bănui că astronauţii noştri au găsit pe Lună nave de zbor necunoscute.
    Ok, stiu, poate par segvente din TRANSFORMERS-PARTEA III, dar la baza acestei parti din binecunoscuta serie SF au stat chiar cele relatate mai sus, inspirandu-se din comunicatele celor de la NASA si din relatarile radioamatorilor ce au captat convorbirile mentionate.
Puteti vedea, prin imaginatia lui Steven Spielberg ceea ce s-a intamplat mai exact in acele momente, prin trailerul filmului mentionat, mai jos:







VA URMA!...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad

Marketing Online Eficient