Ti-ai luat casa sau ai capatat-o, dar ai de renovat!?...
Ai nevoie de cateva recomandari de inceput, prezentandu-ti pe scurt, etapele pentru renovarea baii.
Baia este unul din spatiile importante din viata noastra. De aceea nu poti sta (foarte mult!) cu o baie int-un stadiu dezafectat. Asa ca trebuie sa te apuci de munca! Ce zic eu aici?!
Cunosti sigur cele mai ok practici! Daca nu, iata cateva idei de avut in verere.
Renovarea unei bai presupune mare bataie de cap. De la gandirea ideii "designului", culorilor, a modelului de faianta-gresie, a instalatiilor si pana la rezultatul final e cale lunga!
Incepi prin a-ti alege dintr-o paleta diversa de culori, modele sau tipuri de faianta si gresie, accesorii sau mobilier. Te uiti prin reviste de specialitate, cauti pe net, faci vizite prin magazine, intrebi prieteni (vezi la prieteni cand mergi la baie:)) sau iti proiectezi singur imaginatia. In final ajungi la o concluzie.
Dupa ce ti-ai gandit ideea de cum o sa arate in final (cat de cat), ai de alergat dupa cele necesare (materialele):
-faianta, gresie, model, culori, accesorii
-adezivi de lipire, de incarcare, de finisare (chit rosturi)
-vopsea lavabila pentru tavan, amorsa
-baterii pentru cada si lavoar
-tevi pentru instalatie, robineti, fitinguri, sifon de pardoseala, tevi pentru scurgere
-vas de toaleta, bazin, accesorii, teava de evacuare, capac
-mobilier de baie (dulapior, oglinda), lavoar (cu picior sau cu dulapior)
-calorifer (sau port-prosop), tevi caldura
-usa noua, coltare, geam (aerisire)
-consumabile: scoci hartie, saci pentru resturile dupa "demolare", folii polietilena pentru acoperirea si protejarea spatiilor auxiliare, produse de curatenie si probabil altele (cei avizati ma pot completa).
Dupa ce ti-ai facut proviziile necesare, chiar si intr-un timp scurt si alert, astepti sa vina meseriasii. Pe care sigur sau singur ti-i alegi, cauti si angajezi. Sau recomandati de cineva, de multe ori, caci increderea in cei carora le vezi rezultatele este mai mare decat intr-altii gasiti ad-hoc. Depinde "ce noroc" ai sa gasesti oameni buni. Va putem recomanda, daca doriti!
Apoi incepe nebunia! Si cand zic asta, o zic convins de ce intelegeti prin nebunie.
De la spart sau "dat jos" cum se mai spune, vechea faianta si gresie, de la racait peretii si demontat vechea instalatie sanitara si pana la montarea celei noi aveti de indurat. Zgomot, praf, mizerie, non-accesibilitate in propria baie :( sau vecini suparati. Scurt, in imagini va prezentam o idee.
Demolare |
Pereti decopertati |
Zid refacut |
De la inceputul placarii cu faianta si gresie si pana la montarea ultimului detaliu din baia mult asteptata, iarasi este cale lunga!
Dupa ce ati decopertat toata baia ca la carte, urmeaza "ziua instalatorului". Ziua in care totul se reduce la tacere, cel mai mare deranj fiind oprirea apei menajere pe toata coloana, cand la usa voastra exista sansa sa aveti o coada mai mare de locatari decat vreuna din marile magazine in perioada sarbatorilor. Intelegeti voi de ce!
Dureaza doar o zi, maxim doua. In care instalatorul prin priceperea lui reface traseul apelor din baie, schimba tevile si monteaza instalatiile. Trebuie pricepere si ingeniozitate.
Modificare tevi baie |
Placare faianta baie |
Perete finalizat |
In final, dupa maxim 2 saptamani, asta in cazul unor meseriasi priceputi, isteti, muncitori si punctuali, poti sa te uiti in (noua) oglinda si sa-ti vezi baia. Noua ta baie.
Atentie mare la detaliile de pe parcurs, gen chituirea rosturilor, finisajele de gust sau curatenia lasata/facuta de cei pe care i-ai angajat.
Lucrarea finala |
Depinde foarte mult de meseriasii alesi, cat si de calitatea materialelor cumparate.
Si de rabdarea cu care esti inzestrat! Ah...si de bugetul disponibil!
Toate ca pentru in final sa-ti faci o baie mult dorita. Si la propriu, si la figurat!
Apoi, nu te poti "chinui" in gustul omului :) legat de ceea ce iese in final!
PS: Va putem recomanda o echipa destul de buna (timp, bani, calitate s.a.) pentru diverse lucrari. Detalii pe e-mail!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu