Calculeaza-ti Indicele de Masa Corporala (IMC) - knews

Breaking News

Post Top Ad

Airgency-UpInTheAir

22 februarie 2011

Calculeaza-ti Indicele de Masa Corporala (IMC)


Nu fi hamster!

Va puteti masura Indicele de Masa Corporala (IMC) sau BMI (Body Mass Index), prin calculatorul de mai jos. Introduceti datele, si apoi interpretati rezultatul IMC.
 
Supplied by BMI Calculator USA

   Calcularea indicelui de Masa Corporala (IMC) este cea mai usoara metoda pentru a vedea daca ai prea multa grasime in corp. Aceasta se realizeaza in functie de greutate si de inaltime si iti arata daca esti normal, supraponderal sau obez.
   Un IMC sanatos pentru adulti variaza intre valorile de 19 si 26. Un IMC intre 27 si 30 iti arata ca esti supraponderal. Un IMC de peste 30 indica obezitate. Daca ai un IMC mai mic de 19, s-ar putea sa ai probleme de sanatate - de exemplu osteoporoza. Un IMC prea mic poate fi si semnul unei maladii. Daca, dimpotriva, ai IMC-ul prea mare si te incadrezi la categoria supraponderalilor sau a obezilor, inseamna ca risti sa dezvolti diabet de tip 2, hipertensiune arteriala sau alte boli cardiovasculare.
   Valorile IMC-ului sunt valabile pentru adulti - barbati si femei - indiferent de constitutia sau masa lor musculara, dar cu urmatoarele exceptii: atleti de performanta, sportivi care isi construiesc masa musculara (body building), femei gravide sau care alapteaza si persoane varstnice bolnave sau sedentare.
   Daca ti se pare ca rezultatele IMC-ului nu reflecta in mod adecvat nivelul grasimii din corpul tau, spune-i doctorului rezultatul si cere-i sa-ti faca o analiza a procentului de grasime din corp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad

Marketing Online Eficient